Kunstiolümpiaad (09.02.2019)

Laupäeval, 9. veebruaril toimus 7.-9. klassi piirkondlik kunstiolümpiaad Risti Põhikoolis. Taebla Koolist osalesid Anna-Maria Alton, Elina Ruuse ja Berlyka Sepp. Elina saavutas 11 õpilase seas II koha ja läheb koos Risti ja Oru õpilastega mais vabariiklikule olümpiaadile Tallinna. Olümpiaad koosnes teooriatestist ja kahest loovtööst, millest üks tehti kodus ja teine olümpiaadil. Koduse töö teema oli “Uus ja vana”. Olümpiaadil pidid osalejad looma pastišši ühest kuulsast maalist kasutades värvilisi pabereid ja kollaažitehnikat. Teooriatestis vastati küsimustele seoses restaureerimise, kunstimõistete, Eesti kirikute, skulptorite töövahendite, värviteooria, EV100 kunstiprogrammi, pinnalaotuse kohta. Lisaks tehti visandid inimese peast otse- ja külgvaates ning ühe koondumispunktiga perspektiivist. Meie tüdrukud olid kõik väga tublid. Palju õnne Elinale ja jõudu vabariikliku olümpiaadi ettevalmistuseks!