Helkurikontroll (05.12.2019)

Täna hommikul võtsid 4. klassi õpilased oma südameasjaks kontrollida kõikide õpilaste ja õpetajate helkureid – seega teostati neile helkurikontroll. Kõige varajasem neljandik oli koolis juba enne 7:00, et mitte lasta kontrollita mööda ühtki koolipere liiget. Lisaks helkuri olemasolule kontrolliti ka helkurite õiget kõrgust ja seda, kas need töötavad. Kui kellelgi polnud helkurit anti neile see ja paluti kohe paigaldada ka. Enne kedagi kooli sisse ei lastud, kui helkur oli küljes. Hommikuse statistika alusel oli kõikidel kooli sisenevatel inimestel helkur vaid 54%. Nüüd on see näitaja 100%. Lisaks võib veel märkida, et klassis, kus helkureid oli kõige rohkem, oli helkuri kandmise protsent 81% ja klassis, kus helkureid oli kõige vähem, oli see näitaja 20%. Kogu mõtet, et läbi viia helkuri kontroll, hoiti pikalt saladuses. Lisaks käis neid koolitamas ka Kiur Klippberg, kes koostöös maanteeameti ja kohaliku omavalitsusega varustas meie õpilasi helkuritega. Suur aitäh!

Helkurit kandes on võimalik muuta end märgatavaks teistele liiklejatele. Pöörake tähelepanu, et ka teil ja teie lähedastel oleks helkur. Turvalist liiklemist!